Plimbare printre viile din Langhe Piemonte Italia

Priveliste panoramica dealuri cu vii Langhe PiemonteToamna este perioada ideala pentru a vizita zona Langhe, dealurile din regiunea Piemonte faimoase pentru excelentele produse gastronomice (trufa alba de Alba, vin rosu, branzeturi etc etc) si peisajul armonios ce aminteste oarecum de cel al Toscanei insa e mult mai putin batuta de turisti. Minusculele orasele cocotate pe dealuri par ca sfideaza legea gravitatiei si au si castelul (de poveste) aferent. Poti petrece un weekend relaxant in Langhe mancand bine, descoperind orasele si castele si plimbandu-te pe carari putin batute printre vii cu struguri negri, padurici de alune si paduri de foioase. Despre orasele, castele si mancare o sa-ti povestesc altadata, de data asta te invit la o plimbare printre vii. Vii? 🙂 Si nu oricare, ci cele mai faimoase…la Barolo!

Oraselul Barolo, cel mai cunoscut orasel producator de vin rosu din zona, are  doua castele, unul transformat in etnoteca regionala, iar de aici pleaca si cateva excursii pe dealuri. Una din cele mai frumoase e cea din Barolo la oraselul Monforte, preferata mea pentru varietatea peisajului: traseul e un suis-coboras printre vii, livezi cu alune de padure si portiuni de padure, pe parcurs sunt si puncte ce ofera o priveliste panoramica asupra zonei.

Perioada ideala pentru a face atfel de plimbari este toamna pentru a admira  curcubeul auriu-aramiu al viilor si imbietoarele ciorchine de struguri negri , insa si primavara e o perioada buna. De evitat dupa perioade de ploi intense intrucat devine alunecos si plin de noroi.

Informatii utile pentru excursia Barolo –Monforte :

ce sa iei cu tine: apa si incaltaminte comoda

Punctul de plecare al excursiei se afla la Barolo, din Piazza Caduti per la Libertà se coboara pe straduta  Vicolo del Pozzo pana la cararea ce conduce la Monforte prin paduricea Bosco della Fava. Pe parcurs urmarim indicatiile pentru Monforte, cararea este semnalata cu banda rosie.

Distanta aproximativa a traseului este de 4, 5 km (dus), iar durata de o ora si jumatate (tot numai dus). 

Punctul de plecare al excursiei in Langhe este oraselul Barolo, faimos pentru vinul rosu
Castelul Barolo la Barolo Langhe Piemonteplimbarea printre viile Barolo – dealurile Langhe
Plimbare pe dealurile Langhe PiemonteExcursie printre viile din Langhe Piemonteo parte din excursie se desfasoara prin padure
Excursie prin padure Langhe Piemonteincontro? 🙂 (insotita de Michi, catelusa mea calatoare , am ajuns la punctul cu priveliste panoramica )

Michi catelul calatorsi privelistea panoramica Langhe
Priveliste panoramica Langhe Italia

Excursie printre viile din Langhe Barolo

Excursie printre viile Barolo Monforte Italia

oraselul Monforte, destinatia noastra

Oraselul Monforte in Langhe Italiape inserate

Priveliste panoramica Langhe Piemonte Italia

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s